Експеримент №7 – Д.А.О. 2017 | WakeЪп! България

Експеримент №7 – Д.А.О. 2017

„WakeЪп! Експеримент“ №7 – Д.А.О.
06-09 Юли 2017

В Експеримент №7 „Д.А.О.“ се водим от посоката на WakeЪп! – да се будим и преоткриваме ежедневно нови хоризонти по пътя на живота.

Ще посрещаме изгрева заредени след пълноценна и спокойна нощ, за да научим нови умения във занаятчийската зона, да чуем други гледни точки в лекционната програма, да се запознаем с родни и чуждестранни практики за вътрешно развитие или да погледнем на нещата от високо – от 200 метровия въжен тролей, който ще преминава над цялата територия на събитието.

Тази година музикалната програма на сцената преплетена в короните на дърветата ще приключва в полунощ, а след това продължаваме с акустични изпълнения и „джем сешън“ със знайни и незнайни артисти.

През деня ви очакват още сетивен лабиринт край реката, огромен надуваем трамплин за екстремни изживявания, кино с образователни късометражни филми и детски цирк с гости от други континенти.

По здрач ви каним на театрална сцена под геодезичен купол за млади и креативни артисти, които с хумор ще ни напомнят истини за живота.

Ще представим българското културно наследство с няколко дузини гайдари, народни певици и фолклорен ансамбъл, които заедно с кукерите и нестинарите ще извият безкрайно хоро, за да си припомним, че всички ние сме едно.

Тазгодишния надслов – Д.А.О. ( Децентрализирани автономни общности) ще представим върху карта на България в неформална обстановка. На нея десетки общности, хора и организации ще си забият знаменцето и ще споделят от къде са, с какво се занимават, с какви ресурси и услуги разполагат.

Нека с личния си пример заедно покажем, че е възможен живот в социум и симбиоза с природата, изпълнен с чисти човешки взаимоотношения.


Всичко започна преди 6 години с едно събиране на група приятели сред природата. Живеейки заедно дори само за няколко дни, разбрахме колко е важно да бъдем внимателни едни към други и към заобикалящата ни среда. Не можем да обясним с думи какво точно се случва всеки път на онова местенце в полите на Родопа планина. Ако се опитаме да обясним какво е „WakeЪп!“ с една дума, коя е тя? Най-точната може би е „експеримент“. На хоризонта се задава „Експеримент №7“ , който ще съчетае минало с бъдеще, социум с природа, стари приятели с нови запознанства. От 6ти до 9ти юли 2017 ни очакват четири дни обединяващи театрални постановки, музикални концерти, лектори и инструктори, съвременна архитектура, кулинарен панаир, детска програма, спорт и къмпинг сред природата. Всеки проявил желание за участие в „Експеримент №7“ е добре дошъл със своите предложения, знаейки, че всяка една от осъществените идеи до сега е дошла по този начин. Съвместния живот в дните прекарани заедно ни зарежда за цяла година напред с ентусиазъм и вдъхновение, откъдето черпим сили и сега за сбъдването на тази мечта – „Експеримент №7“.

От 2011 година до наши дни експеримента „WakeЪп!“ се провежда в Родопа планна, на 18 км от Пловдив, над град Куклен в близост до манастира „Св. Св. Козма и Дамян“.