За участници

Здравейте!

Благодарим за заявеното желание за участие!
“Събуди се!“ беше, е и ще бъде там, където се водим от желанието да общуваме, творим и експериментираме.
Там сме плакали и сме се смяли от душа и сърце заради невиждани до тогава в живота ни радости, приключения и предизвикателства.

Там сме били изпитвани от жаркото слънце, проливните дъждове, калта до уши, борчовете достигащи до 60 000 лева само за едно от събитията (2016 г.).

Там някои от нас срещнахме половинките си.

Там получихме порива да станем родители и станахме.

Там проходиха децата ни.

Там за нас е магия, докосваща ни с неописуеми и преобразяващи емоции.

За да бъдем там ежегодно са нужни 12 месеца отдаденост, хиляди човекочаса труд и екипна работа между десетки организации. Създаването на фестивалното селце отнема близо месец на повече от 100 доброволеца при полеви условия.

Вече десет години събитието посреща хиляди хора, с програма изпълнена със стотици културни и образователни събития в рамките на 6 дни.

Наясно сме, че няма от къде да знаете всичко това и ви споделяме няколко примера…
…през 2019 година събитието приюти около 1500 души. По-малко от 500 от тях закупиха билетите си. Останалите са организационен екип, доброволци и участници, които влизат без билети…
… Това превръща „Събуди се!“ в бутиков фестивал…
… а през 2020 година непосредствено преди началото на събитието заради пандемията получихме забрана за провеждането и отново „се върнахме в първи клас“.

Повече от 50% от билетите се продават в последните дни преди и по време на събитието. То изцяло се самофинансира чрез дарения от участници, продажбата на билети на посетители и търговци, които почти винаги са недостатъчни за покриване на базовите разходи. Това ни въвлича в огромен риск, в който шепа хора носим отговорност, а още връщаме пари от предходни издания.

Решихме тази година да не гадаем до последния ден на събитието дали приходите ще са колкото разходите и ще стигнем ли заветната нула.
От тази година прилагаме стратегия предложена от много от вас. Тя има за цел да гарантира устойчивостта на бъдещите издания на събитието чрез предварително дарение от 30 лева от включените участници в програмата.
Според нас устойчиво развитие се гради с труд, постоянство, взаимно доверие, групово финансиране и споделена отговорност.
Казват, че за да градира едно обществото е нужна критична маса от отговорни хора със самосъзнание. Според нас тя съществува и всяка година част от нея изпълва „Събуди се!“.
Безценно е да чувстваме подкрепата и разбирането от всички вас, по този начин черпим вдъхновение за стремежа си да допринасяме.
Всеки участник, получил това писмо ще има право да добави своето събитие в избран от него ден и час в програмата на „Събуди се!“ 2021.
Заявките за участие ще бъдат валидни след направено дарение.
За повече информация обадете се на един от посочените телефони:

0895766984 (Румен Шекеров) или 0988942642 (Валентин Георгиев)

Към началото