Trailer – WakeЪп! България 2015 movie

panorama wakeup-tiltshift

Изминаха почти три месеца от фестивала WakeЪп! България 2015.

Вероятно „трябваше“ да пишем непосредствено след края му, но признаваме, че тогава просто не знаехме какво всъщност се случи…

E, и сега не знаем, но искаме да върнем лентата, за да ви благодарим и да си спомним как петия WakeЪп! от идея се превърна в реалност.

Още в края на 2014 осъзнахме, че пред нас се задава годишнина и започнахме сглобяването на фестивалния пъзел заредени с ентусиазъм.
Четирите елемента, като олицетворение на предните четири феста ги поставихме в „цветето на живота“ с цел обединяването на енергиите с петия елемент човека

За да надградим подобаващо спрямо предните издания, за нас бе истинско предизвикателство. Решихме сътворяването на юбилейния WakeЪп България фест да стъпи на древния завет на нашия народ „Съединението прави силата“. За целта се обърнахме към десетки хора и организации, които подкрепят основните възгледи на WakeЪп! : съхранение на българските традиции и споделяне на алтернативни начини на живот в хармония с природата.

Интересно бе за нас да разберем дали хората идват на феста, за да се вдъхновят или заради артистите. За целта създадохме мини социален експеримент – „Ти си WakeЪп!“, като пуснахме ранни билети обявявайки само датите без друга информация.

Официално стартирахме на първи април с една новина, а не първоаприлска шега. Всъщност започнахме инициативата „Ти си WakeЪп!“ в която се включиха почти 500 човека в рамките на един месец. Всички вие/те подкрепиха осъществяването на феста и получиха подарък WakeЪп! тениска, с която всъщност можеха да запалят по идеята и свои приятели в месеците преди феста.

След резултатите от „експеримента“ ние осъзнахме, че явно WakeЪп! не е само фест, а жива идея, олицетворяваща желанието за градация и позитивна промяна.

Общо 29 дни живяхме във фестивалното селце преди, по време и след събитието обединени около идеята WakeЪп! България 2015.
Всичко стана като в приказките. Почти 2500 гости и над 500 участници сътворихме и изживяхме едно тридневно чудо. Въпреки всичките разделения в заобикалящия ни свят WakeЪп! ни обедини и хванати за ръце, като едно семейство играхме българско хоро с усмивка на лицата и трепет в сърцата.

Благодарим на вълшебната Родопа планина, която ни дари със своето гостоприемство и прекрасно лятно време.
Благодарим и на Вас, приятели, доброволци и усмихнати хора, които сбъднахте нашата мечта… да бъдем будни самоДиви сред приРодата с млади, стари и деца!

Нека поздравим и нас – Четирима приятели, които тази година обединихме почти 3000 души!
Нашия въпрос към Вас е, колко човека можем да обединим ако ние сме 3000 ?!
Всичко това стана реалност защото ние,вие и *Tе си повярвахме, че нищо не може да спре една идея на която и е дошло времето.

*Те са нашите спонсори – Мента Пещера

Нашите партньори:

Box Tv
Next Tv
Ocb
Katra FM
Traffic news
Traffic сот
Ailqk.bg
Частна клиника Медикус Алфа
Инкубатор
На Тъмно
Мediacafe.bg
Plovdiv Clubs
koncerti.bg
peika.bg
events.bg
Община Куклен
Йога Арт Студио Shanti
Национален Младежки Форум
AhaCar
Ticket Logic
djambore.com

Ентусиазмът, с който ни заредихте и тази година ни окрили да бъдем още по мотивирани да сътворим следващото вълшебно издание през 2016 година.

www.facebook.com/WakeUpBulgaria

https://youtu.be/4gXkW9sD4v4

Вашият коментар