Клуб „ЗаЕдно“

Клуб „ЗаЕдно“ е пространство за ПРОМЯНА, което развива разнообразни практики и методи за личностно развитие, оздравяване, възстановяване и усъвършенстване на физическо, ментално и духовно ниво, които са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали.

На Ваше разположение по време на целия фестивал ще бъде нашият екип, към който може да зададете своите въпроси. Очакват Ви уникални практики, всяка има по нещо специално, от което може би се нуждаете точно в този момент.

Пространство „ЗаЕдно“ ще бъде отворено за всички които искат:

·       да усетят лечебната сила на звуковите вибрации на Гонга, шаманския тамбор, тибетските и кристални пеещи купи и на др. холистични инструменти.

·         да се включат в различни групови и индивидуални звукотерапевтични сесии.

·         да придобият ръчно изработени тибетски пеещи купи и др. холистични инструменти.

·         да опитат Yoga Fly – система от полезни и ефективни упражнения. Съчетание на класически йога асани върху йога-хамак с нов подход и начин на изпълнение, допълнени с акробатични елементи.

 

Екип:

Анна Анастасова – Гонг мастер от 2014г. с дългогодишен опит, холистичен и звукотерапевт, ученичка на Гранд гонг Мастер Дон Конро – СЩА (автор и създател на Планетарните Гонгове, на Холистичната Гонг Система която включва различни практики с Гонг, като Гонг Баня, Гонг Пуджа, Гонг Концерт, Гонг Каравана на Мира и др.), Гонг Мастер Масимо Пиаца- Италия, Гранд Мастер Шри Кришна Шахи- Непал, Гонг мастер Елизабета Гелбер- Румъния, Енрико Вълбонези- Италия и др. Провежда медитации, регресии, хипнотерапии, Рейки и Прана Хилинг сеанси, индивидуални и групови звукотерапии и курсове за обучение “Свещените звуци на тибетските купи“. Има опит с всички възрастови групи и с деца със специални образователни потребности. Рейки мастер, квалифициран Йога инструктор към НСА от 2011г., Йога за деца към БФЙ. Създател на системата Yoga Fly, която развива в България в йога студия, училища, детски и оздравителни детски заведения. Води обучения за йога инструктори по Yoga Fly към Икономически Университет-Варна от 2014г., Организатор и преподавател на Практически курсове по Yoga Fly, Yoga Fly Theraphy, Yoga Fly за деца от 2016г. Води класове по Yoga Fly в Клуб „ЗаЕдно“, училища и детски градини гр. Варна. Съавтор на книгата „Пълно ръководство по Yoga Fly“-2016г. Основател и председател на Сдружение „ЗаЕдно“. Целогодишно организира йога ваканции, детски йога лагери и многобройни събития. Квалифициран художник и творец, който разгръща потенциала си във всички направления.

Павлина Богоева – Гонг Мастер и Звукотерапевт с традиционни свещени инструменти, ученичка на Гранд гонг мастер Дон Конро (автор и създател на Планетарните Гонгове, на Холистичната Гонг Система която включва различни практики с Гонг, като Гонг Баня, Гонг Пуджа, Гонг Концерт, Гонг Каравана на Мира и др.). Гранд Мастер Шри Кришна Шахи- Непал. Квалифициран Йога инструктор. Води медитации, звукотерапии, курсове за обучение “Свещените звуци на тибетските купи“, Рейки и Прана Хилинг сеанси, Хипнотерапии, класове по Хата Йога и Yoga Fly в Клуб „ЗаЕдно“ и в детски учебни заведения. Квалифициран педагог и художник.

Галина Симеонова – Звукотерапевт с холистични свещени инструменти, Психолог, Рейки лечител, Фотограф.

Виктория Желязкова – Гонг Мастер и Звукотерапевт с традиционни свещени инструменти, ученичка на Гранд гонг мастер Дон Конро (автор и създател на Планетарните Гонгове, на Холистичната Гонг Система която включва различни практики с Гонг, като Гонг Баня, Гонг Пуджа, Гонг Концерт, Гонг Каравана на Мира и др.), Рейки лечител, Музикант, Виолист.

 

Звукотерапия с Гонг, тибетски и кристални пеещи купи

Музиката – това е един хармоничен глас на създаване, ехо на невидимия свят, което изразява цялата вселена. В древността се е придавало огромно значение на музиката. Имало е цели школи, където подготвяли специалисти в областта на изучаването, съчиняването и разпространението на проста, хармонична и съгласувана музика.

Повечето хора знаят, че музиката има силно влияние върху човека. Малко неща в този свят, могат веднага да пораждат такива силни емоции или чувства, като музика. Една малка част от едно произведение, може да запали в човека страсти, а друга да изпълни с блажен мир. Психолозите наричат това способност за кодиране, което буквално означава способност да се въведе нова програма, усещане в клетъчната памет чрез музиката. Има звуци, ритми и тонове с по-висока честота на звука, които имат пряко положително въздействие върху физическото тяло и изменят енергията във вътрешното и външното пространство.

Проучванията показват, че когато хората започнат да слушат хармонични звуци с високи вибрации и звуци на природата, се изчистват, изпълват с енергия и стават по-спокойни.

Звукът на холистичните инструменти, като Тибетските пеещи купи, Гонгове, Коши, шампански тъпан и т.н., имат подобно, пряко положително въздействие върху физическото тяло и изменят енергията във вътрешното и външното пространство.
Звуковите им вибрации променят качеството на енергията в тялото, стимулират движението на енергията и променят посоката на енергийните потоци. По този начин звукът влияе на хората и внася изменения в постоянната вибрация на молекулите на човешкото тяло, хармонизира и лекува.

Звукотерапевтичните практики няма ограничения за възраст, пол и физическо състояние, изисква се само готовност и желание!

 

Звукова Медитация

 

„Пътят е навътре, не търсенето, а наблюдението води до състояние на вътрешен мир и покой.“

По време на МЕДИТАЦИЯТА с Гонг, тибетски и кристални пеещи купи ще се използва силата на звуковите вибрации на тези инструменти за изчистване на различни натрупани емоции и хармонизиране на енергийните центрове. Звуците им ще помогнат да се преодолеят и преработят ниските вибрации, мисли и емоции за да се навлезе с лекота в по-висши нива на Съзнанието.

За практиката: Медитацията продължава около един час, като започва с леки двигателни и дихателни упражнения, преди да се престъпи към същинската част. Заема се устойчива поза от седеж с изправено положение на гръбначния стълб.

Уъркшоп – Дъх, звук, глас – разцъфти!

Тази практика е уникална по рода си, защото звукът е едно от най-мощното средство за себеизразяване. Ще работим и импровизираме с глас за да открием и развием вътрешната си красота чрез словото. Ще споделяме и импровизираме в една приятелска и различна среда. Знаем че ритъмът в група носи много силен заряд, но когато това е в хармония въздействието е наистина вълшебно!

Индивидуални звукотерапевтични сеанси с холистични инструменти.

Това е терапия, при която се прилага специфична, високочестотна вибрация върху цялото тялото, която достига до всяка клетка като я пречиства, регенерира и трансформира. Тибетските и кристални купи са вид генератори на енергия в ултразвуковия диапазон, които разрушават болестотворната среда, унищожават многочислените вируси и микроби, причинители на различни заболявания. Този вид терапия има пряко положително въздействие върху ЦЯЛОТО, изменя енергията във вътрешното и външното пространство посредством дълбоката вибрация, въздейства на  всички течности и прониква в най-дълбоките структури в организма. Премахва стреса, напрежението, физически и енергийни блокажи.

В резултат от терапията ще се повиши енергийния Ви потенциал и ще имате ефикасна защита срещу разрушителни злонамерени вибрации. Самоизцеляващите сили ще се задействат и ще помогнат на организма да се справи с Вашия индивидуален проблем.

Този уникален метод е съчетание от звук и вибрация и се базира на една основна философия – безпрепятствено циркулиране на енергията в организма, което води до постигане на баланс между ум, тяло и дух.

Уъркшоп с тибетски купи

По време на уъркшопа ще се опитате да свирите на тибетска пееща купа. Ще разберете как да си изберете качествена купа. Ще научите повече за нейното приложение в ежедневието, като средство за трансформация и лечение.Ще получите ценни съвети и за начините на хармоничнозвукоизвличане от този холистичен инструмент. Ще имате възможност да усетите дълбокото им положително въздействие, както на тялото, така и на ума и душата.

Всеки който иска да се докосне до силата на този древен инструменти е добре дошъл!

 

Системата Yoga Fly

 

По време на фестивала ще имате възможност да опитате Yoga Fly – система от полезни и ефективни упражнения, които влияят благотворно на целия организъм. Съчетание на класически йога асани върху йога-хамак с нов подход и начин на изпълнение, допълнени с акробатични елементи. Тя е достъпна и подходяща за всички възрасти, йога-хамака играе ролята на помощник, служи за опора, подпомага правилното укрепване и бързо възстановяване на гръбначния стълб.

 

Заповядайте при нас, направете една крачка към по-пълноценен начин на живот, опитайте нещо ново, потопете се в неповторимата атмосфера на нашето пространство!

За повече информация:

тел. 0879530971- Анна Анастасова, e-mail: clubzaedno@abv.bg, facebook: Клуб „ЗаЕдно“, www.zaednoo.com, www.iaunity.com.

Вашият коментар