Полезна информация

Всички, които присъстват в зоната предвидена за целите на събитието по време на проевеждането му се съгласяват да спазват долу описаните правила.

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Има ли на територията на фестивала храни и напитки?

Има обособена зона с достатъчно места предлагащи разнообразни храни и напитки, както и 4 извора с питейна вода.

Внасяне на храни и напитки на фестивала

Позволено е внасянето на храни и напитки при първоначалното влизане на всеки посетител. За хора с вече поставени гривни за достъп е забранено внасянето с изключение на вода.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Правила в къмпинга

Позволено е внасянето на храни и напитки;

Позволено е внасянето на палатки и шатри.

Позволено е готвене само на газов котлон или барбекю.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

 • град Пловдив – 18 км
 • село Брани поле – 9 км
 • село Белащица – 8 км
 • село Гълъбово – 6 км
 • село Брестник – 5 км
 • град Куклен – 3 км

Какво не е позволено в къмпинг зоната

Забранява се внасянето на леснозапалими вещества, паленето на огън, огнестрелни и хладни оръжия, озвучителна техника във всякакъв размер, фоерверки, фенери на желанията и генератори за електричество.

 • Огнестрелни и хладни оръжия;
 • Изхвърлянето на отпадъци извън обособените за това места;
 • Палене на огън
 • Музикално оборудване с всякакъв размер;
 • Създаване на силен шум, причина за смущаване спокойствието на другите къмпингуващи;
 • Извършването на търговска дейност, раздаване на информационни материали, продажбата на храни, напитки, наркотични вещества и др.;
 • навлизането на моторни и електрически превозни средства, коли, мотоциклети, мотопеди и др.

Важно! Забранено е да се дават, предлагат или продават алкохолни напитки на лица под 18-годишна възраст и също така, купуването на алкохол от пълнолетни, с цел предоставянето им на непълнолетни.

Домашни любимци

На входът на фестивала предоставяме декларация за домашни любимци, чрез която заявявате отговорността да държите кучето си на повод, а кучетата от агресивните породи с наморник.

Събитието се посещава от стотици семейства с деца и заради всеобщото спокойствие използваме имаме такава практика от години.

Тоалетни

В зоната на фестивала има изградени тоалетни, разпределени в тоалетни блокове на различни места. Молим ви, използвате ги!
Извършването на физиологични процеси в близост до храсти, дървета, съоръжения и т.н., е признак освен на голяма нужда и на лошо възпитание и ниска култура!
Използвайте тоалетните!

Баня

В зоната на фестивала има изградени душове. Препоръчително е използването на хигиенизиращи препарати с биологичен състав.

Чешми с вода за пиене и миене

В зоната на фестивала има 4 чешми с питейна вода, които могат да се използват и за миене.

Близо до зоната с храни и напитки има изградени чешми с хладка вода, които са предназначени единствено за миене на посуда.

Медицинска помощ

Опазването на вашето здраве и здравето на околните е преди всичко лична отговорност. С влизането се информирате за позицията на лекарските екипи, за да сте подготвени в случай на нужда.
За да бъдат сведени до минимум последствията от инциденти, в зоната на фестивала ще бъдат разположени пунктове за оказване на първа помощ. В случай на необходимост, може да се обърнете към служителите, които ще бъдат обозначени със специфичното характерно облекло. В случай на неотложна нужда от медицинска помощ може да се обърнете и към най-близо намиращия се служител на фестивала, който ще ви съдейства за оказване на първа помощ.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

Използване на мобилни телефони и интернет

Във фестивалната зона има места с отличен обхват, както и такива с изцяло липсващо покритие.

Зареждане на устройства с батерии

Близо до инфо центъра има изградено табло, на което можете да заредите устройство на батерии без охрана на ваша отговорност.

Мърчъндайс

В зоната на фестивала ще бъдат разположени щандове за продажба на богат избор от фестивални артикули. Не купувайте стоки от улични търговци извън фестивала. Тези продукти не са одобрени от организаторите и възможността да попаднете на нискокачествени стоки е голяма.

Инфо щанд

По време на фестивала, в близост до входа, ще бъде разположен информационен щанд, където ще може да получите информация за всичко, свързано с провеждането на събитието.

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds