Стани доброволец

Знаеш ли, че доброволец е титла? Поговорка гласи “колкото повече даваш, по-богат ставаш”.
Знаеш ли, че доброволчеството е движещата сила на “Събуди се!”?
Всяка година стотици хора доброволно допринасяме за провеждането на фестивала.
Знаеш ли, че за нас “Събуди се!” е социален експеримент и училище, в което се учим да бъдем Хора стремящи се към живот крепящ се на общочовешки ценности?

С времето във фолклора на нашата неформална общност се роди термина събудеец.
За нас събудейците са човеци с главно “Ч”, защото дават заради любовта си към даването…защото идвайки веднъж на “Събуди се!” като посетители или участници са усетили дух на подкрепа, порив за вътрешна промяна, свързаност с природата, повик на корена, възможност за физически, интелектуален и духовен обмен, както и неназовими усещания водещи към разширяване на мирогледа.

Ако четейки написаното по горе усещаш вълнение, знай, че си добре дошъл да се присъединиш.

Осъзнахме, че има много хора, които биха искали да се гмурнат в процеса да го изживеят по-задълбочено, но не са идвали или не знаят към кого да се обърнат.
Е, добре сте дошли да се включите, за да достигнем до повече Хора, чиито сърца туптят стремейки се към равновесие между общество и природа, традиция и иновация, дух и материя.

За всеки се разкриват много възможности да се обогати в различни сфери:

  • придобиване на умения с инструменти и машини (строителство, електрификация, ВиК, работа с естествени материали и др);
  • кулинария – здравословно хранене, готварство и др.;
  • рисуване, декорация и други творчески дейности;
  • диво къмпингуване;
  • горско съжителство с непознати;
  • работа в екип;
  • облагородяване на природни местности;
  • работа със социални медии;
  • и много други…

Единственото сигурно са новите запознанства със себеподобни, насред Родопа планина, където живеейки и изграждайки фестивалното селце ще изпитате неописуемо удовлетворение. Заспивайки и будейки се сред природата и създавайки една Жива утопия ще можете да видите света с други очи, което несъмнено води до обикване на живота и света такива, каквито са.

И все пак всичко зависи от вашите интереси, умения и отдаденост.

Краен срок за кандидатстване: 01 юни 2024 г.

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds