2014 Участници и събития

детска градина
– горски цирк
– работилници
– традиционни занаяти от представители на АРИЗ 7
– арт ателиета
– семинари и дискусии
– конна езда
– перма култура
– кино
– театър
– екстремни спортове
йога
хамачена градина
– прожекция на мачове от световното по футбол
– рециклиране на отпадаци
– лекции
– чил зона
– и много други фестивални приключения

 

Йога Арт Студио Shanti

Йога означава хармония, обединение, баланс, пълно физическо, умствено, емоционално и духовно здраве.
Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения.

Детска Къща Вален Монтесори

Детето, неговото емоционално и здравословно развитие, индивидуалния му устрем към игра, познания и развитие са oсновни за учебната (работната) атмосфера на къщата. Наша цел е да развием в детето желание за самостоятелност, самоинициатива, знания, да го насърчаваме да вярва в собствените си възможности, да не се страхува от грешките си, да се забавлява докато изучава света около себе си. Децата се учат да бъдат самостоятелни, смеят се и чрез играта покоровят света, чувстват се щастливи и свободни да покажат емоциите си, разгръщат въображението си, чувстват се жизнени и спокойни, ценят и пазят заобикалящата ги среда.

Кухня „Fresh House Meleto

Кухня „Back Home

Ние сме разбрали, че за да бъде здравословна и благоприятна храната, с която се храним, трябва да бъде приготвена с подходящо съзнание, от чисти продукти, да е винаги прясна и свежа, да бъде осветена и поднесена с любов и внимание.

Кухня Вега

Вкусна и изцяло растителна (веганска) храна – без животински продукти. Ястията са изцяло вегански – не съдържат никакви животински продукти. Готвим само със здравословни съставки (без бяла захар, без тежки мазнини).

Кухня щанд „Манджа“

Българска национална кухня, приготвена в глинени съдове, върху иновацията на къмпинг оборудването – Ракетни печки. Това ще бъде невероятна възможност и атракция не само за чуждоземците, но и за българите, които отдавна са развалили традициите в менюто си.

Рециклатор

Рециклатор е работилница, която ще даде втори живот на вече използвани предмети. Отпадъците, които бъдат генерирани ще се превърнат в цветни и полезни играчки, декорация, предмети за дома и офиса, подаръци.

Арт Ателие – GG Sisters

И тази година в рамките на фестивала ще вземат участие GG Sisters с техните Чудеса сътворени от хартия 🙂 *Miracles made of reused paper and waste… Те ще демонстрират как ненужният спам от пощенските кутии, брошури от хипермаркетите и старите документи се превръщат в красиви и практични неща. Всички гости на събитието ще могат да се включат в организираните работилници, за да изплетат сами свой сувенир.

Арт Ателие – SolAvis

Занимавам се с изработка на бижута. В страницата ще видите целия ми свят от въображение. За хората ценители на ръчната изработка, ще намерите бижута от полимерна глина, дърво, кожа, плетива и т.н. Някои от тях са поръчкови, други са израз на личните ми идеи и въображение. За някои хора творчеството е просто занимане, за други занаят и призвание – аз се надявам един ден да съм от вторите. Човек трябва да развива себе си в област, която най му приляга. =)
Споделям Ви цитат от Ребека Джой Плет, която е изразила възможно най-точно посланието, което носи и въплъщава в себе си всяко едно произведение на творец:

Арт Ателие – Johny&Lily

Материите,които използваме са доста различни-кожа,вълна,глина.Лили изработва кукли и чанти в техниката на мокрото и сухо плъстене.Това е обработка на вълната която е позабравена, но отново се възражда в България.Тази уникална аморфна материя която предпазва от студ, но и от горещина.Гравираме върху кожа и доста други интересни предложения от нас.Аз съм специализиран в обработката на полимерната глина ,като моят начин на работа се нарича-Кейн.Там с комбинации от много умения се постигат модули в голямо количество.

QQ Natural

100% натурални сапуни и козметика, направени на основата само на растителни масла и така 100% биоразградими. За здравето на хората, животните и природата.

Арт ателие – Възелче

Бижута и аксесоари с техниката макраме

Арт Ателие – Handmade Utopia

Ръчно изработени авторски бижута, аксесоари и картички, носещи усмивки и цветно настроение.

Арт Ателие – Mag’s Art

Авторски шарени картини и картички, пълни с усмивки, цветове и слънце.

Арт Ателие – Mani henna art

Арт Ателие – MacraMagic

Greenpeace

Лекция: За пчелите и хората
Работилница: Изработване на свещи от пчелен восък
Информационен щанд (стикери, брошури) + интерактивна игра

Зелени Балкани

Зелени Балкани е една от най-големите природозащитни организации в страната. Ние сме отбор юнаци, които работят за това, което обичат – дивата природа! Елате, за да ви разкажем повече за това как да станете едни от нас, да се запознаете с лешоядите Пешо и Гошо и да научите повече за това как можете да помогнете на диво животно, изпаднало в беда. На нашия щанд ще намерите също много информационни материали и сувенири от нашето благотворително магазинче!

Fireter

Театър на огъня и сенките е проект, специализиран в огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации, живи статуи и разнообразна шоу програма. „Fireter“ се стреми да промени типичната представа за перформанса, театър, шоу, парти и дори реклама. Нашата цел е да разчупим границата между публиката, сцената и артиста, като търсим нестандартните места, сцени и похвати за това. „Fireter“ кара зрителите да се почувстват част от свят, изтъкан от красотата на огъня, светлината, сенките и тяхната възможност за безкрайни превъплъщения в различни лица, форми и състояния.

Айляк Хамак

10356062_801259193218661_404704391_o

Хек на мрежа

ММУУЗЗАА

ММУУЗЗАА, е движение от фантазьори, споделящи вървейки, личният си дарма път със заобикалящият ги свят.
Тя, е платформа за събуждане на артиста в теб и мен, да протегнем ръце и да усетим заедно, спохождащата ни силата, на споделянето.

Китарна работилница

Китарна работилница с Иво Пешев (Skitnicks Acoustic; Rockschool учител). Как създаваме музика с китарата. Влизане и потъване в ритъма. Роля на ‘бялата’ лява ръка. Импровизация и джем с китарата. Перкусия без тонове. Градация и поддържане на емоцията. Основни техники и подходи с акустична китара. Джем с укулеле.