WakeЪп! България “Обратно към Корените” 2014

 

WakeЪп! България е сдружение създадено, за да съществува заради Вас – Будните хора. Организацията се появи от нуждата да съществува, защото по един или друг начин трябва да започне промяната в заспалото ни съзнание. Ние вярваме, че тя ще се прояви когато се провокираме да бъдем позитивни и градивни, и заедно да бъдем живия пример за подрастващите, които са бъдещето на България и света.

Семенцето което посяхме през 2011 година вече е жив организъм и за да съществува дълго както всяка истинска традиция ние заложихме не на бързо израстване а на дълбоко вкореняване. Това е и темата на шестия фестивал в четири годишната ни история WakeЪп! България „Обратно към Корените” 2014.

И тази година приказния фест ще се състои през най-дългите дни на годината от 20 до 22 юни – лятното слънцестоене. Мястото е магическата борова гора над град Куклен по пътя за манастира Св.Св. Козма и Дамян в Родопа планина на 15 километра от град Пловдив.

Поговорката „с музика и песен живота става лесен” ще приложим като направим сцена, качена между боровете, от където Диджеите ще пръскат музикална вибрация из гората през деня. Две ще са вечерните сцени, които ще ни въвлекат в шест абсолютно различни партита оцветени в шарени декори и осветление.

Въпреки разнообразната музикална програма вниманието на събитието е насочено главно към българските традиции в бита и културата. Другата ни главна цел е запознаването ни с иновативни гледни точки за алтернативния и целесъобразен начин на живот, представени от хора споделящи личния си опит в множество сфери. Приказната обстановка в боровата гора се допълва от десетки работилници, традиционни занаяти, арт ателиета, детска градина, горски цирк, семинари, конна езда, кино, театър, екстремни спортове и много други, които допълват пъзела от емоции и приключения за гостите на фестивала.

Очаквайте информация за предварителна продажба на билети…

Facebook event – https://www.facebook.com/events/437624813007983/

трейлър – “Празникът на Слънцето” 2013 http://www.youtube.com/watch?v=qM23Ufa2uJI

WakeЪп! “Празникът на Слънцето” 2013 пълнометражен филм https://www.youtube.com/watch?v=_9UXpgs1b2g

www.facebook.com/WakeUpBulgaria www.wakeup-bg.com

Вашият коментар

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds