Кендама България @ WakeЪп! 2015

10845768_1621464788090280_6662770314881294111_o

Kendama е изключително пристрастяваща дървена играчка, която произхожда от Япония. Така наречените “Skill toys” (играчки развиващи умения) са един забавен начин, чрез който да се почувствате като истински самураи. Те развиват рефлексите, координацията, чувството за баланс и подобряват физическото и психическо здраве. В днешния свят на лъскави, светещи детски играчки и виртуални компютърни игри, Кендама се откроява със своя уникален дизайн и хилядите възможни трикове и комбинации докато играете.
Най-хубавото на традиционните играчки е факта, че без значение пол и възраст, всеки може да се забавлява, като единствените граници са тези на вашата собствена креативност.

Kendama се състои от „Кен“ (дръжка) и „Tama“ (топка), която е свързана с връв.Триковете представляват вариации на жонглиране с топката в 3-те чашки и нанизването й на дръжката/острието, разнообразие от статични баланс трикове и динамични/въртеливи движения осъществени с помощта на връвчицата и различните хватове на „Ken“-а или „Тама“-та. Усвояването на Kendama триковете изисква практика, концентрация, търпение и креативност. Кендама не е само традиционна японска играчка, тя се е превърнала в официален спорт и жонгльорска способа с многобройни състезания и тематични срещи, които се организират в Япония, Америка и Европа.

Кендама България ( https://www.facebook.com/KendamaBG ) ще даде възможността на всеки да се докосне до магията на заниманието и да почерпи вдъхновение от вече практикуващите кендама на WakeЪп! България 2015 .

Вашият коментар