2014 Участници и събития

Translation soon!

детска градина
– горски цирк
– работилници
– традиционни занаяти от представители на АРИЗ 7
– арт ателиета
– семинари и дискусии
– конна езда
– перма култура
– кино
– театър
– екстремни спортове
йога
хамачена градина
– прожекция на мачове от световното по футбол
– рециклиране на отпадаци
– лекции
– чил зона
– и много други фестивални приключения

 

Йога Арт Студио Shanti

Йога означава хармония, обединение, баланс, пълно физическо, умствено, емоционално и духовно здраве.
Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения.

Детска Къща Вален Монтесори

Детето, неговото емоционално и здравословно развитие, индивидуалния му устрем към игра, познания и развитие са oсновни за учебната (работната) атмосфера на къщата. Наша цел е да развием в детето желание за самостоятелност, самоинициатива, знания, да го насърчаваме да вярва в собствените си възможности, да не се страхува от грешките си, да се забавлява докато изучава света около себе си. Децата се учат да бъдат самостоятелни, смеят се и чрез играта покоровят света, чувстват се щастливи и свободни да покажат емоциите си, разгръщат въображението си, чувстват се жизнени и спокойни, ценят и пазят заобикалящата ги среда.

Кухня “Fresh House Meleto

Кухня “Back Home

Ние сме разбрали, че за да бъде здравословна и благоприятна храната, с която се храним, трябва да бъде приготвена с подходящо съзнание, от чисти продукти, да е винаги прясна и свежа, да бъде осветена и поднесена с любов и внимание.

Кухня Вега

Вкусна и изцяло растителна (веганска) храна – без животински продукти. Ястията са изцяло вегански – не съдържат никакви животински продукти. Готвим само със здравословни съставки (без бяла захар, без тежки мазнини).

Кухня щанд “Манджа”

Българска национална кухня, приготвена в глинени съдове, върху иновацията на къмпинг оборудването – Ракетни печки. Това ще бъде невероятна възможност и атракция не само за чуждоземците, но и за българите, които отдавна са развалили традициите в менюто си.

Рециклатор

Рециклатор е работилница, която ще даде втори живот на вече използвани предмети. Отпадъците, които бъдат генерирани ще се превърнат в цветни и полезни играчки, декорация, предмети за дома и офиса, подаръци.

Арт Ателие – GG Sisters

И тази година в рамките на фестивала ще вземат участие GG Sisters с техните Чудеса сътворени от хартия 🙂 *Miracles made of reused paper and waste… Те ще демонстрират как ненужният спам от пощенските кутии, брошури от хипермаркетите и старите документи се превръщат в красиви и практични неща. Всички гости на събитието ще могат да се включат в организираните работилници, за да изплетат сами свой сувенир.

Арт Ателие – SolAvis

Занимавам се с изработка на бижута. В страницата ще видите целия ми свят от въображение. За хората ценители на ръчната изработка, ще намерите бижута от полимерна глина, дърво, кожа, плетива и т.н. Някои от тях са поръчкови, други са израз на личните ми идеи и въображение. За някои хора творчеството е просто занимане, за други занаят и призвание – аз се надявам един ден да съм от вторите. Човек трябва да развива себе си в област, която най му приляга. =)
Споделям Ви цитат от Ребека Джой Плет, която е изразила възможно най-точно посланието, което носи и въплъщава в себе си всяко едно произведение на творец:

Арт Ателие – Johny&Lily

Материите,които използваме са доста различни-кожа,вълна,глина.Лили изработва кукли и чанти в техниката на мокрото и сухо плъстене.Това е обработка на вълната която е позабравена, но отново се възражда в България.Тази уникална аморфна материя която предпазва от студ, но и от горещина.Гравираме върху кожа и доста други интересни предложения от нас.Аз съм специализиран в обработката на полимерната глина ,като моят начин на работа се нарича-Кейн.Там с комбинации от много умения се постигат модули в голямо количество.

QQ Natural

100% натурални сапуни и козметика, направени на основата само на растителни масла и така 100% биоразградими. За здравето на хората, животните и природата.

Арт ателие – Възелче

Бижута и аксесоари с техниката макраме

Арт Ателие – Handmade Utopia

Ръчно изработени авторски бижута, аксесоари и картички, носещи усмивки и цветно настроение.

Арт Ателие – Mag’s Art

Авторски шарени картини и картички, пълни с усмивки, цветове и слънце.

Арт Ателие – Mani henna art

Арт Ателие – MacraMagic

Greenpeace

Лекция: За пчелите и хората
Работилница: Изработване на свещи от пчелен восък
Информационен щанд (стикери, брошури) + интерактивна игра

Зелени Балкани

Зелени Балкани е една от най-големите природозащитни организации в страната. Ние сме отбор юнаци, които работят за това, което обичат – дивата природа! Елате, за да ви разкажем повече за това как да станете едни от нас, да се запознаете с лешоядите Пешо и Гошо и да научите повече за това как можете да помогнете на диво животно, изпаднало в беда. На нашия щанд ще намерите също много информационни материали и сувенири от нашето благотворително магазинче!

Fireter

Театър на огъня и сенките е проект, специализиран в огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации, живи статуи и разнообразна шоу програма. “Fireter” се стреми да промени типичната представа за перформанса, театър, шоу, парти и дори реклама. Нашата цел е да разчупим границата между публиката, сцената и артиста, като търсим нестандартните места, сцени и похвати за това. “Fireter” кара зрителите да се почувстват част от свят, изтъкан от красотата на огъня, светлината, сенките и тяхната възможност за безкрайни превъплъщения в различни лица, форми и състояния.

Айляк Хамак

10356062_801259193218661_404704391_o

Хек на мрежа

ММУУЗЗАА

ММУУЗЗАА, е движение от фантазьори, споделящи вървейки, личният си дарма път със заобикалящият ги свят.
Тя, е платформа за събуждане на артиста в теб и мен, да протегнем ръце и да усетим заедно, спохождащата ни силата, на споделянето.

Китарна работилница

Китарна работилница с Иво Пешев (Skitnicks Acoustic; Rockschool учител). Как създаваме музика с китарата. Влизане и потъване в ритъма. Роля на ‘бялата’ лява ръка. Импровизация и джем с китарата. Перкусия без тонове. Градация и поддържане на емоцията. Основни техники и подходи с акустична китара. Джем с укулеле.

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds