2012 „Мистериите на Странджа“

Facebook Event

Призиви

Отзиви

WakeЪп! „Мистериите на Странджа”
Лозенец / Плаж Корал
Бар Алепу
Дата 25.08.2012г. Входът ни е без вход 🙂

http://www.facebook.com/WakeUpBulgaria и за всички слънчогледи, които помнят юлското утро над Куклен.

Wake Ъп! „Мистериите на Странджа” е проект, инспириран от една амбициозна идея – фестивалът „WakeЪп! Безсмъртни традиции“ Куклен/ Пловдив 2012.
Съчетанието на старание, приятелство и доверие избяга от стандартното си клише и се олицетвори в събитие, което разбуди закърнялото съзнание на града.
Музика, танци, традиции, занаяти, философии за стомаха , ума и тялото. Все имена. И всички се помнят. Нестихващата еуфория на никога непорастващите и всеки, докоснал се до съкралния момент на пречистващото юлско утро ни довежда до будното мечтание за развитие. Всяко утро се раждаме. А лятото изгряваме.От популизъм бягаме, от липса на качества не страдаме. Ъндъргаундът е всичко на педя от комерсиалното.Искаме да сме тази педя.
Лятото ни отвежда до морето. Плажът е Корал. Съучастниците са изпълнители, станали медиатори на алтернативния живец в музиката. – Wosh MC, Sensei,Jahmmi Youth, Nrg_D, HILLA, BADJO & приятели.
Медийна подкрепа получихме от всеки , отпушил слуха и съзнанието си. От регионалните , та до националните. Еталони за музика, новини, хапване, спорт.
Затова силата на духа и тялото ни вдъхнови да вплетем в културното ежедневие на младия човек и ритуала – мистерията на нестинарството.
Балансът на дух и материя – slackline.
Равновесието между учение и забавление , спортове с (без)върху и около дъска, йога и защо не топкоподобни разни.
Докато жарта изпитва човешката психика, майстори на огъня ще рисуват мистериите на Странджа във въздуха.

Защо избрахме WakeЪп „Мистерията на Странджа” ?

Бяхме удивени от живописните гори, дивия плаж и легенда, която ни разкри старият знахар дядо Богомил от село Българи.
Много назад във времето библейска легенда гласяла, че библейският Моисей водил богопризвания български народ не през пустинята Сахара , а през планините Странджа и Сакар, разтваряйки водите на сладководното тогава езеро Черно море, което е постлано върху най-древната цивилизация, покрита в мистерия.

Живата сцена ще бъде представена от:

Wosh MC
Sensei
Jahmmi Youth
Nrg_D
Hilla & Badjo
MC Makina
Riot /beatbox/

Зад пулта ще разцъкват и разнообразни диджеи 🙂
DJ Kozta – funk i gupsy funk
DJ Antoniy – regenca i raganca
DJ Shrooms – chill out / ambient
DJ DAFT DUB – dub, drum&bass
…ии други, ама много искате да знаете 🙂
Photographer: Beachmonkey Bulgaria- Sis Hristova
Българската традиция е неизменна част от всички събития, организирани от WakeЪп! и понеже наш домакин ще бъде приказната Странджа планина, Ние поканихме Баба Васка от село Българи да ни представи мистерията на нестинарството.

… и всичко това с мега подкрепата на Bushmills и приятели.