2012 “Мистериите на Странджа”

Facebook Event

Призиви

Отзиви

WakeЪп! „Мистериите на Странджа”
Лозенец / Плаж Корал
Бар Алепу
Дата 25.08.2012г. Входът ни е без вход 🙂

http://www.facebook.com/WakeUpBulgaria и за всички слънчогледи, които помнят юлското утро над Куклен.

Wake Ъп! „Мистериите на Странджа” е проект, инспириран от една амбициозна идея – фестивалът “WakeЪп! Безсмъртни традиции” Куклен/ Пловдив 2012.
Съчетанието на старание, приятелство и доверие избяга от стандартното си клише и се олицетвори в събитие, което разбуди закърнялото съзнание на града.
Музика, танци, традиции, занаяти, философии за стомаха , ума и тялото. Все имена. И всички се помнят. Нестихващата еуфория на никога непорастващите и всеки, докоснал се до съкралния момент на пречистващото юлско утро ни довежда до будното мечтание за развитие. Всяко утро се раждаме. А лятото изгряваме.От популизъм бягаме, от липса на качества не страдаме. Ъндъргаундът е всичко на педя от комерсиалното.Искаме да сме тази педя.
Лятото ни отвежда до морето. Плажът е Корал. Съучастниците са изпълнители, станали медиатори на алтернативния живец в музиката. – Wosh MC, Sensei,Jahmmi Youth, Nrg_D, HILLA, BADJO & приятели.
Медийна подкрепа получихме от всеки , отпушил слуха и съзнанието си. От регионалните , та до националните. Еталони за музика, новини, хапване, спорт.
Затова силата на духа и тялото ни вдъхнови да вплетем в културното ежедневие на младия човек и ритуала – мистерията на нестинарството.
Балансът на дух и материя – slackline.
Равновесието между учение и забавление , спортове с (без)върху и около дъска, йога и защо не топкоподобни разни.
Докато жарта изпитва човешката психика, майстори на огъня ще рисуват мистериите на Странджа във въздуха.

Защо избрахме WakeЪп „Мистерията на Странджа” ?

Бяхме удивени от живописните гори, дивия плаж и легенда, която ни разкри старият знахар дядо Богомил от село Българи.
Много назад във времето библейска легенда гласяла, че библейският Моисей водил богопризвания български народ не през пустинята Сахара , а през планините Странджа и Сакар, разтваряйки водите на сладководното тогава езеро Черно море, което е постлано върху най-древната цивилизация, покрита в мистерия.

Живата сцена ще бъде представена от:

Wosh MC
Sensei
Jahmmi Youth
Nrg_D
Hilla & Badjo
MC Makina
Riot /beatbox/

Зад пулта ще разцъкват и разнообразни диджеи 🙂
DJ Kozta – funk i gupsy funk
DJ Antoniy – regenca i raganca
DJ Shrooms – chill out / ambient
DJ DAFT DUB – dub, drum&bass
…ии други, ама много искате да знаете 🙂
Photographer: Beachmonkey Bulgaria- Sis Hristova
Българската традиция е неизменна част от всички събития, организирани от WakeЪп! и понеже наш домакин ще бъде приказната Странджа планина, Ние поканихме Баба Васка от село Българи да ни представи мистерията на нестинарството.

… и всичко това с мега подкрепата на Bushmills и приятели.

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds