2013 “Празникът на Слънцето“

Едни казват, че сме на прага на „нов свят“,а други,че от нас зависи какъв ще бъде този в който живеем.
WakeЪп! България

Идеята на WakeЪп!, да бъде пример за преображението на познатия модел, навлиза в нова фаза.

Фестивал WakeЪп! „Празникът на Слънцето“
21-23 Юни 2013

944604_492032047534376_924061875_nОбещанието WakeЪп! фестивалите да станат традиция е спазено за трета поредна година.
„Празникът на Слънцето“ ще продължи три дни
от 21 до 23 Юни – най-дългите дни през годината.
Мястото е добре познатата ни борова горичка по пътя за манастира Св.Св. “Козма и Дамян“ над град Куклен на 15 километра от Пловдив. Този път обаче ще се разгърнем на три пъти по-голяма площ,а сцените ще бъдат не една, а три. Елате сред природата на Родопа планина да преживеем заедно началото на лятото, лятното слънцестоене, пълнолуние и Еньовден – култов български празник от древността до наши дни.

Тридневното горско приключение ще бъде изпълнено с пъстра музикална програма, множество работилници, семинари, исторически лекции, спортни игри и много други занимания, които ни обогатяват и доближават до алтернативния и целесъобразен начин на живот.Ще спазим традицията и ще изплетем венци от билки и цветя които ще раздадем за здраве на Еньовден.

Споделяйте вашите идеи и предложения за артисти, музиканти и семинари.Както винаги до сега сцената ни е отворена за всички.

Вход(самоучастие) – 20 лева

Спазихме обещанието дадено пред Вас 2011 година – WakeЪп! фестивалът да бъде традиция всяка година. Мислим да спазим и обещанието между членовете на организацията, а именно WakeЪп! всяка година да става три пъти по-мащабен от към хора, артисти, сцени и прочие.

За да бъдат подплатени нашите думи е време да започнем споделянето на проекта „Празникът на Слънцето“.

Като за начало само ще споделим, че СЦЕНИТЕ няма да бъдат ДВЕ, както обявихме съвсем скоро, а ТРИ: „Слънце“, „Луна“ и „Долната земя“. Намирането на подходящите артисти и подредбата им в програмата направихме с помощта на FUNKADELIA.

сцена – „СЛЪНЦЕ“

Първата сцена нерекохме „СЛЪНЦЕ“ в чест на лятното слънцестоене и началото на лятото, като музиката ще звучи неспирно от началото до края на фестивала. Петък откриваме с древния, български, Кукерски обичай под звуците на гайди, за да изгоним злите духове и да започнем на чисто. Сцената на слънцето ще е характерна с групи на живо от 20:00 до 24:00 часа. Петъчните банди ще ни запознаят с магията на ЕТНО-ФЮЖЪНа (модерен фолклор примесен с други стилове), представен ни от каймака в този стил за България. След полунощ до ранни зори ще преливаме от BALKAN BEAT, през BREAKBEAT та чак до различни видове TECHNO.

Съботния ден ще е изпълнен с колоритно разнообразие на стилове приливащи плавно от AMBIENT, CHILL OUT, Дигитален фолклор, Народен фолклор, FUNK, DUB, REGGAE и RAGGA. На свечеряване Реге банди ще ни пренесат в слънчевата Ямайка, а за край на живата програма ще допълним картинката със SKA. В полунощ боровата горичка ще бъде озвучена от FUNK, който до изгрева ще ни бъдe представен от майстори на винилите. Традицията от миналата година повелява да посрещнем изгрева под звуците на гайди и родопска песен. Ще се хванем за ръце, а младежи в фолклорни носии ще ни поведът в право хоро.

Неделната утрин ще бъде посветена на дълбок AMBIENT с приливащи етно мотиви и звуци от природата. За да продължим до късния следобед за фон на работилниците и семинарите ще колаборираме бандa на живо, BEATBOX, а малчугани ще ни покажат как народните и HIP-HOP танците могат да бъдат едно. Заформя се още една традиция, а именно да завършим фестивала с диджеи от град Куклен, които ще ни изпратят със сетове SWING, REGGAE и RAGGA.

сцена – „ЛУНА“

Втората сцена кръстихме „ЛУНА“ в чест на пълнолунието, което ще ни огрява нощем.
Ще я открием на 21.06(петък) малко след залеза с български рап под формата на концерт с изцяло живи изпълнения.Останалата част от програмата на първата вечер ще запълним с DUBSTEP (Etno-Dubstep) и DRUM&BASS и така до изгрева на слънцето. Тогава ще настъпи музикална пауза до обяд в чест на любителите на тишината и ценителите на горските звуци.

Разнообразие от стилове градиращи от DOWNTEMPO, IDM, през CUMBIA, BALKAN BEAT до BREAKBEAT ще заситят музикалния колорит на съботния следобед, като фон на многото работилници и семинари. Паузата до почти полунощ ще ни предостави шанс да се заредим първо с Йога на смеха, а после и с живите изпълнения на бандите от сцена „СЛЪНЦЕ“.

Вечерната програма в събота ще бъде изцяло посветена на HOUSE музиката. Различните и разновидности ще ни бъдат демонстрирани от едни от най-добрите Диджеи на българската сцена. Вечерта няма да мине и без вокали, музиканти и атрактивно огнено шоу на кокили.

Неделната програма на сцена „ЛУНА“ ще си позволим да я оставим като изненада на този етап :)))

сцена – „Долната Земя“

Събота вечер, за да заситим музикалните предпочитания на всички гости на фестивала ще се радваме и на трета сцена. Поради сравнително ниското и разположение за име избрахме „Долната земя“. Тя ще бъде цветно декорирана и осветена от REVOLUTION. Ще я открием в 23:00 часа с PROGRESSIVE TRANCE, като след полунощ ще градираме към PSYCHEDELIC TRANCE. За да бъде магията пълна ще посрещнем с GOA TRANCE и с което ще закрием сцената.

Очаквайте нова информация всеки ден от днес до началото на фестивала!