Сдружение „Събуди се!“

Събуди се! Експеримент №14

Кога? 2-7 юли 2024

Къде? В Родопа планина над гр. Куклен

“Събуди се!” ни събира за 14ти пореден път, за да творим, учим, споделяме и за да се забавляваме заедно, приютени в прегръдката на Родопите. Място и време за смисъл далеч от градския шум, там, където чуваш само щурците и сърцето си.

Шест дни в разгара на лятото, изпълнени с дискусии, работилници, лекции, практики, музика, танци, приключения и неповторими преживявания сред природата.

Шест дни, в които да бъдеш себе си сред себеподобни.

“Събуди се!” е многолик и непрестанно развиващ се фестивал, който приютява разнообразие от идеи, изкуства и дейности. Жива утопия, в която се стремим към равновесие между дух и материя, традиция и иновация, социум и природа, водени от следните споделени ценности:

 

Любознателност

Предлагаме палитра от обогатяващи преживявания, свързани както с традиционни, така и с иновативни подходи в сферата на устойчивия и природосъобразен начин на живот. Провокираме потребността от нови знания и опитност, като създаваме възможност за дълбоко сетивно и духовно потапяне в разнообразни теми, формати и преживявания.

 

Човеколюбие и Общуване

Приемаме другостта на другия и се стремим към автентичност и откритост без да проповядваме различия. Разглеждаме човека в неговата многопластовост и стремеж към усъвършенстване. Стараем се да общуваме открито, ръководени от гостоприемност, дружелюбие и доверие.

 

Себеразвитие 

Създаваме безопасна среда, базирана на споделени ценности, която дава възможност за напускане зоната на комфорт с цел културно и личностно израстване. Предлагаме разнообразие от преживявания, които обогатяват човека в неговата цялост.

 

Природолюбие и свързаност

Пазим и подхранваме съкровената си връзка с природата. Уважаваме живата среда около себе си и полагаме грижи за нея, стремейки се към разумно използване на ресурсите и ограничаване на отпечатъка ни.

 

Трудолюбие и творчество

Стремим се към насладата от труда, който допринася както за общото благо, така и за издигането на личността. Творим активно желаната реалност и се отдаваме на начинания и действия, породени от любов.

 

Родолюбие

Преоткриваме българските си корени и фолклорни традиции в светлината на световното културно разнообразие. Даваме поле за изява на български занаятчии и творци. Извеждаме на преден план темата за традиционните и иновативни начини да съхраним земите ни.

 

Миролюбие

Грижим се за мира и подчертаваме неговата значимост като общуваме открито, добронамерено и почтено. Стремим се към устойчивост и автономност.

 

Мисията на Експеримент „Събуди се!”

Създаваме многолик и непрестанно развиващ се фестивал, който приютява разнообразие от идеи, изкуства и дейности, позволяващи на човека да се обогати и да извади на показ най-доброто, на което е способен.

Стремим се да живеем в равновесие между дух и материя, традиция и иновация, социум и природа.

Даваме възможност на себе си и на гостите ни да създадем и преживеем заедно една различна реалност. Ръководим се от споделени ценности и се стараем да действаме с любов.

 

Програмата на фестивала включва над 600 събития, разпределени в десетки зони:

– зона за деца;
– зона за лекции;
– зона за практики;
– зона за творчески ателиета;
– зона за обмен на стари сортове семена;
– зона за алтернативни форми на образование;
– зона за музика;
– зона за театър;
– зона за цирково изкуство;
– зона за традиционни занаяти;
– зона за кино;
– зона със сетивен лабиринт;
– зона за екстремни спортове;
– зона за съвременна архитектура;
– зона за масажи;
– зона на децентрализираните автономни общности;
– зона за енергийна ефективност;
– зона с въжена градина

За твое удобство, във фестивалното село ще откриеш:
– паркинг за автомобили;
– къмпинг за кемпери и каравани;
– транспорт между паркинга и фестивалната зона;
– къмпинг зони за палатки;
– зона с разнообразни храни и напитки;
– бани;
– тоалетни;
– чешми с вода за миене
– чешми с питейна вода
– медицински пункт;

 

Събитие във фейсбук: