„СЛЪНЦЕ“ – „музиката ще звучи неспирно от началото до края на фестивала“

Първата сцена нерекохме „СЛЪНЦЕ“ в чест на лятното слънцестоене и началото на лятото, като музиката ще звучи неспирно от началото до края на фестивала. Петък откриваме с древния, български, Кукерски обичай под звуците на гайди, за да изгоним злите духове и да започнем на чисто. Сцената на слънцето ще е характерна с групи на живо от 20:00 до 24:00 часа. Петъчните банди ще ни запознаят с магията на ЕТНО-ФЮЖЪНа (модерен фолклор примесен с други стилове), представен ни от каймака в този стил за България. След полунощ до ранни зори ще преливаме от BALKAN BEAT, през BREAKBEAT та чак до различни видове TECHNO.
Съботния ден ще е изпълнен с колоритно разнообразие на стилове приливащи плавно от AMBIENT, CHILL OUT, Дигитален фолклор, Народен фолклор, FUNK, DUB, REGGAE и RAGGA. На свечеряване Реге банди ще ни пренесат в слънчевата Ямайка, а за край на живата програма ще допълним картинката със SKA. В полунощ боровата горичка ще бъде озвучена от FUNK, който до изгрева ще ни бъдe представен от майстори на винилите. Традицията от миналата година повелява да посрещнем изгрева под звуците на гайди и родопска песен. Ще се хванем за ръце, а младежи в фолклорни носии ще ни поведът в право хоро.

Неделната утрин ще бъде посветена на дълбок AMBIENT с приливащи етно мотиви и звуци от природата. За да продължим до късния следобед за фон на работилниците и семинарите ще колаборираме бандa на живо, BEATBOX, а малчугани ще ни покажат как народните и HIP-HOP танците могат да бъдат едно. Заформя се още една традиция, а именно да завършим фестивала с диджеи от град Куклен, които ще ни изпратят със сетове SWING, REGGAE и RAGGA.

Вашият коментар