Фестивалът “Празникът на Слънцето” мина като един миг и имахме нужда да преспим няколко вечери, за да погледнем обективно какво сътворихме. Петото издание на фестивала WakeЪп! с което бяхме дали заявка за голяма градация спрямо миналите издания не ни разочарова. Около 2000 човека от страната и чужбина бяхме като голямо семейство в един свят изпълнен с позитивизъм, хармония и свобода. Децата са нашето бъдеще и сме длъжни да дадем личния си пример, с което да положим основата на един нов свят. Комбинацията между усмихнати хора, природа, музика, традиции и занаяти сътвори магия, която всеки усещаше с всичките си сетива. Магнетизмът който се носеше из въздуха беше обаятелен и заразяваше всички с спокойствие и настроение. Музикалното разнообразие на трите сцени засити и най-върлите меломани, които вероятно още имат мускулна треска от многото танци и хорца през трите дни. Несъмнено имахме и пропуски, които бихме се радвали да ни споделите, за да продължим да се развиваме. WakeЪп! България е сдружение създадено от хората, за да работи за хората. Същите тези се превърнахме в горски деца за 13 дни, а приятелството което създадохме помежду ни едва ли ще изгасне някога.
Безкрайна благодарност за всички, които изцедиха силите си, за да се случат нещата и нито за миг не загубиха вярата в успеха. Благодарност и за онези, които уважиха “Празникът на Слънцето” не само тялом, а и духом. Благодарим и на Родопа планина, за гостоприемството, уюта и хубавото време. Всички чужденци бяха удивени от българската природа и със сигурност ще я запазят завинаги в сърцата си.
WakeЪп! Open Air Festival ще го има и през 2014, а до тогава ще продължаваме да провокираме себе си и всеки отворил сърцето и душата си за промяната…нужната промяна.

Скъпи приятели,
ето го и трейлъра към видеото от “Празникът на Слънцето”.
Очаквайте скоро и пълния филм….приятно зарибяване 🙂

Всички отзиви от фестивала под формата на статии, снимки и видео можете да видите тук.

Огромни благодарности за професионалната работа на приятелите ни studiosevenhills

Вашият коментар

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds