Всяко чудо за три дни

Фестивалът WakeЪп! България „Обратно към Корените“ 2014 завърши. Позитивния дух бе завладял феста и бяхме като едно голямо семейство от непознати хора, обединени около това да съществуваме, като едно цяло под слънцето. Щастливи сме, че фестивала “Обратно към Корените“ беше причината да изживеем заедно хилядолетните ритуали – нестинарство и кукерски танци. Едва ли имаше някой, който не настръхна от звуците на родопската каба гайда и не се почувства горд от това, че ние българите сме носители на тази култура.

Красивата Родопа, хубавото време, усмихнатите хора, приятната музика и шарените фестивални събития създадоха приказна атмосфера, която вярваме, че ще остави трайна следа в нашите съзнания.

За нас приказката започна на 6 юни и завърши на 26 юни. Периода, който изживяхме организатори и доброволци, бе истинско приключение. Събрахме се група непознати хора от цялата страна и чужбина, с които заедно творихме и съществувахме в утопичен свят, в който няма задни мисли, скрити цели и чужди интереси. Всички живеехме в името на това да създадем наше време и място, в което да се приютим всички зажадняли за свобода хора. Въпреки валежите през деня работихме рамо до рамо и нощем и силно вярвахме, че слънцето ще изгрее за нас, както и стана точно за началото на фестивала.

Благодарим Ви Хора, отново доказахме, колко силна е връзката ни с природата и древните български традиции съхранили ни през вековете. Благодарим и на всички, които повярваха в идеята и ни подкрепиха от сърце.

Сдружение WakeЪп! България е отворено за нови членове и идеи с които да провокираме себе си и обществото за промяната…нужната промяна.

Вашият коментар