Група РАДА @ WakeЪп! 2015

1507077_803091709727969_2910007371495525433_n

Йога на ЗВУКА с група РАДА:  Киртанът е групова музикална практика, чрез която правим директна връзка между душата и свръхдушата-представител на Твореца във всеки от нас Възпяването на Свещенни Имена и Текстове отваря канала на Сърцето и Душата ни се наслаждава на общуване с Духовния Свят. Вярата ни се усилва и емоциите на радост и безусловна любов ни заливат. Когато се практикува в природата, киртанът е Добросторец. Всяко живо същество получава благословията, защото методът е универсален и божествен и се предава чрез уникалната лечебна вибрация на всеки един от участващите в киртана. Природата, както всяка Богиня, откликва на възпяването и се вкючва чрез своите представители – птици, насекоми, животинки, цветя…. Връзката ни с Майката Земя чрез визуализации и звук е най-прекрасното изживяване в практиката. Независимо от тембъра, силата и динамиката на един глас, той може да се превърне в инструмент ако има техниката и възможността за практикуване. След време, тя разкрива нови и нови измерения в звуковото пътешествие, което е безкрайно и вълшебно като самата Вселена.

Състоянието,  което психолозите наричат „изменено състояние на съзнанието“ може да се постигне ефективно и директно със звуковите практики на тувинските шамани – гърленото, обертоново пеене/УН-ХУН/. Издаването на този втори звук, наречен обертон, свързва и настройва трептенето на едни и същи звукови вълни, които ни хармонизират с всичко съществуващо – видимо и невидимо. Техниката е проста, основана на природни закони, обединяваща силата на участниците в една цел. В резултат на което съзнанието се извисява и пречиства. Ежедневното прилагане на практиката води до по-висши нива на осъзнаване и усвояване на нови техники на звукоизвличане, което се отразява върху цялостната личност и поведение.

Звукова медитация и лечебен звук съществуват във всички стари култури и са препоръчани от древните ведически текстове като най-ефективни за днешната епоха. Мантрата сама по себе си е код за съзнанието, а обертоновия звук е прекия път за свързване в общото етерно поле. А когато го направим като подношение към Духа и Неговата Милост, съмненията отпадат,  страховете се топят, а ние се свързваме с единното свещено пространство на Любовта.

Група РАДА е създадена от Момера Здравкова/Маг Мо/ и Петър Костадинов/г-н Личба/, но те често канят талантливи приятели и устройват интарективни концерти с мантри, народни приказки, песни и хорца. Те не са само певци, нито само музиканти. Възприемат изкуството комплексно, живеят го и го споделят като практика, магическа реалност и връзка с Духа.

Като културни посланици на движението Икуашендуна, зародило се от южноамериканските коренни племена, прерастнало в световно обединение на Пазителите на Майката Земя, те идват за да ни запознаят със Световния Пакт на Осъзнатостта или Проект Икуашендуна: действията за Правата на Природата, Университета за Наследствена Мъдрост, Революцията на лъжицата и др. световни инициативи. Пробуждането и осъзнаването на истинската ни позиция и силата на обединението, ни води до адекватни действия за благополучието на всички живи същества, обекти и елементи. Практикуването на древни духовни методи за себереализация е най-доброто, което можем да споделим с другите докато сме на тази земя. И Пътят към безусловната любов и Вярата, която прави чудеса.

Група Рада на УЕЙКЪП фестивал

– Петък – киртан вечеринка: различни мантри и йога-пътеки – една практика

– Събота – представяне на Движението Икуашендуна / Световен Пакт за Осъзнатост и Правата на Природа/ – какво се случва в Южна Америка и по света, писмото на индианците УИВА и посланието на Мамосите от Сиера Невада

Киртан вечеринка – мантри от цял свят

– Неделя – шамански напеви с група Рада/+малък урок по обертонов пеене/

На фестивал, Група Рада ще ви поднесе и други изненади за вашето добруване: танцови пътешествия, съвети на картите Таро и Фън шуй, фолклорни  музикални изпълнения, приказни истории и приятелско общуване.

В Груа РАДА участват:

Момера Здравкова, Петър Костадинов, Цветелина Арсова и Мая Митрева

Бъдете здрави, ведри и вдъхновени!

Вашият коментар

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds