Група РАДА @ WakeЪп! 2015

1507077_803091709727969_2910007371495525433_n

Йога на ЗВУКА с група РАДА:  Киртанът е групова музикална практика, чрез която правим директна връзка между душата и свръхдушата-представител на Твореца във всеки от нас Възпяването на Свещенни Имена и Текстове отваря канала на Сърцето и Душата ни се наслаждава на общуване с Духовния Свят. Вярата ни се усилва и емоциите на радост и безусловна любов ни заливат. Когато се практикува в природата, киртанът е Добросторец. Всяко живо същество получава благословията, защото методът е универсален и божествен и се предава чрез уникалната лечебна вибрация на всеки един от участващите в киртана. Природата, както всяка Богиня, откликва на възпяването и се вкючва чрез своите представители – птици, насекоми, животинки, цветя…. Връзката ни с Майката Земя чрез визуализации и звук е най-прекрасното изживяване в практиката. Независимо от тембъра, силата и динамиката на един глас, той може да се превърне в инструмент ако има техниката и възможността за практикуване. След време, тя разкрива нови и нови измерения в звуковото пътешествие, което е безкрайно и вълшебно като самата Вселена.

Състоянието,  което психолозите наричат „изменено състояние на съзнанието“ може да се постигне ефективно и директно със звуковите практики на тувинските шамани – гърленото, обертоново пеене/УН-ХУН/. Издаването на този втори звук, наречен обертон, свързва и настройва трептенето на едни и същи звукови вълни, които ни хармонизират с всичко съществуващо – видимо и невидимо. Техниката е проста, основана на природни закони, обединяваща силата на участниците в една цел. В резултат на което съзнанието се извисява и пречиства. Ежедневното прилагане на практиката води до по-висши нива на осъзнаване и усвояване на нови техники на звукоизвличане, което се отразява върху цялостната личност и поведение.

Звукова медитация и лечебен звук съществуват във всички стари култури и са препоръчани от древните ведически текстове като най-ефективни за днешната епоха. Мантрата сама по себе си е код за съзнанието, а обертоновия звук е прекия път за свързване в общото етерно поле. А когато го направим като подношение към Духа и Неговата Милост, съмненията отпадат,  страховете се топят, а ние се свързваме с единното свещено пространство на Любовта.

Група РАДА е създадена от Момера Здравкова/Маг Мо/ и Петър Костадинов/г-н Личба/, но те често канят талантливи приятели и устройват интарективни концерти с мантри, народни приказки, песни и хорца. Те не са само певци, нито само музиканти. Възприемат изкуството комплексно, живеят го и го споделят като практика, магическа реалност и връзка с Духа.

Като културни посланици на движението Икуашендуна, зародило се от южноамериканските коренни племена, прерастнало в световно обединение на Пазителите на Майката Земя, те идват за да ни запознаят със Световния Пакт на Осъзнатостта или Проект Икуашендуна: действията за Правата на Природата, Университета за Наследствена Мъдрост, Революцията на лъжицата и др. световни инициативи. Пробуждането и осъзнаването на истинската ни позиция и силата на обединението, ни води до адекватни действия за благополучието на всички живи същества, обекти и елементи. Практикуването на древни духовни методи за себереализация е най-доброто, което можем да споделим с другите докато сме на тази земя. И Пътят към безусловната любов и Вярата, която прави чудеса.

Група Рада на УЕЙКЪП фестивал

– Петък – киртан вечеринка: различни мантри и йога-пътеки – една практика

– Събота – представяне на Движението Икуашендуна / Световен Пакт за Осъзнатост и Правата на Природа/ – какво се случва в Южна Америка и по света, писмото на индианците УИВА и посланието на Мамосите от Сиера Невада

Киртан вечеринка – мантри от цял свят

– Неделя – шамански напеви с група Рада/+малък урок по обертонов пеене/

На фестивал, Група Рада ще ви поднесе и други изненади за вашето добруване: танцови пътешествия, съвети на картите Таро и Фън шуй, фолклорни  музикални изпълнения, приказни истории и приятелско общуване.

В Груа РАДА участват:

Момера Здравкова, Петър Костадинов, Цветелина Арсова и Мая Митрева

Бъдете здрави, ведри и вдъхновени!

Вашият коментар