Trailer – WakeЪп! България 2015 movie

panorama wakeup-tiltshift

Изминаха почти три месеца от фестивала WakeЪп! България 2015.

Вероятно “трябваше” да пишем непосредствено след края му, но признаваме, че тогава просто не знаехме какво всъщност се случи…

E, и сега не знаем, но искаме да върнем лентата, за да ви благодарим и да си спомним как петия WakeЪп! от идея се превърна в реалност.

Още в края на 2014 осъзнахме, че пред нас се задава годишнина и започнахме сглобяването на фестивалния пъзел заредени с ентусиазъм.
Четирите елемента, като олицетворение на предните четири феста ги поставихме в “цветето на живота” с цел обединяването на енергиите с петия елемент човека

За да надградим подобаващо спрямо предните издания, за нас бе истинско предизвикателство. Решихме сътворяването на юбилейния WakeЪп България фест да стъпи на древния завет на нашия народ “Съединението прави силата”. За целта се обърнахме към десетки хора и организации, които подкрепят основните възгледи на WakeЪп! : съхранение на българските традиции и споделяне на алтернативни начини на живот в хармония с природата.

Интересно бе за нас да разберем дали хората идват на феста, за да се вдъхновят или заради артистите. За целта създадохме мини социален експеримент – “Ти си WakeЪп!”, като пуснахме ранни билети обявявайки само датите без друга информация.

Официално стартирахме на първи април с една новина, а не първоаприлска шега. Всъщност започнахме инициативата “Ти си WakeЪп!” в която се включиха почти 500 човека в рамките на един месец. Всички вие/те подкрепиха осъществяването на феста и получиха подарък WakeЪп! тениска, с която всъщност можеха да запалят по идеята и свои приятели в месеците преди феста.

След резултатите от “експеримента” ние осъзнахме, че явно WakeЪп! не е само фест, а жива идея, олицетворяваща желанието за градация и позитивна промяна.

Общо 29 дни живяхме във фестивалното селце преди, по време и след събитието обединени около идеята WakeЪп! България 2015.
Всичко стана като в приказките. Почти 2500 гости и над 500 участници сътворихме и изживяхме едно тридневно чудо. Въпреки всичките разделения в заобикалящия ни свят WakeЪп! ни обедини и хванати за ръце, като едно семейство играхме българско хоро с усмивка на лицата и трепет в сърцата.

Благодарим на вълшебната Родопа планина, която ни дари със своето гостоприемство и прекрасно лятно време.
Благодарим и на Вас, приятели, доброволци и усмихнати хора, които сбъднахте нашата мечта… да бъдем будни самоДиви сред приРодата с млади, стари и деца!

Нека поздравим и нас – Четирима приятели, които тази година обединихме почти 3000 души!
Нашия въпрос към Вас е, колко човека можем да обединим ако ние сме 3000 ?!
Всичко това стана реалност защото ние,вие и *Tе си повярвахме, че нищо не може да спре една идея на която и е дошло времето.

*Те са нашите спонсори – Мента Пещера

Нашите партньори:

Box Tv
Next Tv
Ocb
Katra FM
Traffic news
Traffic сот
Ailqk.bg
Частна клиника Медикус Алфа
Инкубатор
На Тъмно
Мediacafe.bg
Plovdiv Clubs
koncerti.bg
peika.bg
events.bg
Община Куклен
Йога Арт Студио Shanti
Национален Младежки Форум
AhaCar
Ticket Logic
djambore.com

Ентусиазмът, с който ни заредихте и тази година ни окрили да бъдем още по мотивирани да сътворим следващото вълшебно издание през 2016 година.

www.facebook.com/WakeUpBulgaria

https://youtu.be/4gXkW9sD4v4

Вашият коментар

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds