Поход @ WakeЪп! 2016

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПОХОД „WAKEЪП KIDS” С ИНТЕРАКТИВНИ И СКАУТСКИ ИГРИ

Любовта към природата е чувство, което извира дълбоко от сърцето. Великото творение природа ни дарява не само със здравословен ефект, но и активира нашите креативни мисли, създава и усъвършенства у хората неподозирани умения и способности. Опознаването на природата, както и нашето поведение и отношение оказва фундаментално значение за развитието на децата. Благотворният ефект от досега с планини, гори, реки, низини, морета и всяко едно кътче от прекрасната ни Земя се изразява чрез: постигане на физическа сила и издръжливост; развитие на бърза, адекватна и навременна мисъл съобразно природните и климатични условия; опознаване на собствените ни възможности, което е предпоставка за духовното ни осъзнаване и развитие.

Интерактивният метод, който се прилага чрез много игри и всеобщо СЪпреживяване и споделяне, е доказано ефективен при възприемането на дадена информация, изгражда трайна памет, развива моториката и креативното мислене у децата и не на последно място – ще ни въвлече в едно изключително забавно и ползотворно приключение.

Участието на родител или пълнолетен придружител в похода е задължително, а в интерактивните игри – силно препоръчително. СЪпреживяването на едно общо приключение ще заздрави връзката родител-дете и ще бъде в помощ при възпитателния процес. От друга страна детето ще се чувства едновременно сигурно и свободно в присъствието на родителя.

Всички игри са прецизно подбрани съобразно възрастовата граница на децата. Ще се вземат предвид и индивидуалните физически възможности на всяко дете.

Изследователският поход „WakeЪп Kids” е предназначен за малчугани на възраст от 4 до 14 години със задължително присъствие на родител или пълнолетен придружител. Походът ще започне от WakeЪпската поляна през манастира „Св.св. Козма и Дамян” до параклис „Св. Иван Рилски” /45 минути в едната посока/. На параклиса ще направим весела почивка с много игри, забавления и изненади, а след това се връщаме отново до Вълшебната горичка презаредени, озарени, слънчеви, светещи, щастливи, за да съпреживеем ЗАЕДНО приказното чудо WAKEЪП.

ПРИРОДАТА Е ДОМ НА ВСИЧКИ – НЕКА ДА ЖИВЕЕМ В МИР И ХАРМОНИЯ И ДА ГО ПРЕДАДЕМ НА НАШИТЕ ДЕЦА ЧИСТ И ЗЕЛЕН

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Маршрут: WakeЪпската поляна – манастира „Св.св. Козма и Дамян” – параклис „Св. Иван Рилски” – WakeЪпската поляна

Сборен пункт: Вълшебната горичка

Час: 9,30 ч

Участници: деца от 4 до 14 г. задължително с родител или пълнолетен придружител

Екипировка:

  • Дрехи и обувки: задължително маратонки или затворени обувки, дълъг панталон, шапка
  • За раницата: допълнителни чорапи; допълнителна блуза/пуловер/суитчър/полар; дъждобран; шише с вода; фенерче; слънчеви очила; храна – сандвичи, енергийни десерти, ядки; салфетки; анкерпласт /родителите трябва да приготвят на децата малки и леки раници, като силно се препоръчва носенето на раницата да се извършва от самото дете – целта е да се изгради навик у децата за носене на раница в планината/

Инструктаж: Преди похода се прочита инструктаж за безопасност, който всички участници трябва да спазват и съблюдават.

Организатор и водач : Милена Воденичарова – инструктор по пешеходен туризъм, доброволец и запален планинар.

Вашият коментар