Поход @ WakeЪп! 2016

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПОХОД „WAKEЪП KIDS” С ИНТЕРАКТИВНИ И СКАУТСКИ ИГРИ

Любовта към природата е чувство, което извира дълбоко от сърцето. Великото творение природа ни дарява не само със здравословен ефект, но и активира нашите креативни мисли, създава и усъвършенства у хората неподозирани умения и способности. Опознаването на природата, както и нашето поведение и отношение оказва фундаментално значение за развитието на децата. Благотворният ефект от досега с планини, гори, реки, низини, морета и всяко едно кътче от прекрасната ни Земя се изразява чрез: постигане на физическа сила и издръжливост; развитие на бърза, адекватна и навременна мисъл съобразно природните и климатични условия; опознаване на собствените ни възможности, което е предпоставка за духовното ни осъзнаване и развитие.

Интерактивният метод, който се прилага чрез много игри и всеобщо СЪпреживяване и споделяне, е доказано ефективен при възприемането на дадена информация, изгражда трайна памет, развива моториката и креативното мислене у децата и не на последно място – ще ни въвлече в едно изключително забавно и ползотворно приключение.

Участието на родител или пълнолетен придружител в похода е задължително, а в интерактивните игри – силно препоръчително. СЪпреживяването на едно общо приключение ще заздрави връзката родител-дете и ще бъде в помощ при възпитателния процес. От друга страна детето ще се чувства едновременно сигурно и свободно в присъствието на родителя.

Всички игри са прецизно подбрани съобразно възрастовата граница на децата. Ще се вземат предвид и индивидуалните физически възможности на всяко дете.

Изследователският поход „WakeЪп Kids” е предназначен за малчугани на възраст от 4 до 14 години със задължително присъствие на родител или пълнолетен придружител. Походът ще започне от WakeЪпската поляна през манастира „Св.св. Козма и Дамян” до параклис „Св. Иван Рилски” /45 минути в едната посока/. На параклиса ще направим весела почивка с много игри, забавления и изненади, а след това се връщаме отново до Вълшебната горичка презаредени, озарени, слънчеви, светещи, щастливи, за да съпреживеем ЗАЕДНО приказното чудо WAKEЪП.

ПРИРОДАТА Е ДОМ НА ВСИЧКИ – НЕКА ДА ЖИВЕЕМ В МИР И ХАРМОНИЯ И ДА ГО ПРЕДАДЕМ НА НАШИТЕ ДЕЦА ЧИСТ И ЗЕЛЕН

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Маршрут: WakeЪпската поляна – манастира „Св.св. Козма и Дамян” – параклис „Св. Иван Рилски” – WakeЪпската поляна

Сборен пункт: Вълшебната горичка

Час: 9,30 ч

Участници: деца от 4 до 14 г. задължително с родител или пълнолетен придружител

Екипировка:

  • Дрехи и обувки: задължително маратонки или затворени обувки, дълъг панталон, шапка
  • За раницата: допълнителни чорапи; допълнителна блуза/пуловер/суитчър/полар; дъждобран; шише с вода; фенерче; слънчеви очила; храна – сандвичи, енергийни десерти, ядки; салфетки; анкерпласт /родителите трябва да приготвят на децата малки и леки раници, като силно се препоръчва носенето на раницата да се извършва от самото дете – целта е да се изгради навик у децата за носене на раница в планината/

Инструктаж: Преди похода се прочита инструктаж за безопасност, който всички участници трябва да спазват и съблюдават.

Организатор и водач : Милена Воденичарова – инструктор по пешеходен туризъм, доброволец и запален планинар.

Вашият коментар

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds