Духът. The Spirit

Духът. The Spirit – “Какво е Духът. THE SPIRIT?

Духът. THE Spirit е иновативна форма за разпространение на алтернативните форми на лечение, възстановяване и личностно развитие.
Първият център е създаден през 2010 година от Петя Георгиева (магистър кинезитерапевт) в град Царево. След около 6години идеята премества своя център в Бургас.
Вече повече от 10 години
Духът. THE SPIRIT обединява различни алтернативни треньори, терапевти, лечители и други специалисти.

Кои са хората зад Духът. THE Spirit?

Петър Карайовчев – е отдаден на духовените философии за себеразвитие и познание, от над 10 години практикува Слънчево гледане, а от над 6 години практикува активно различни стилове йога. Едно от постиженията му в областта на Йога е това, че става Национален шампион на България за 2016г. Последовател е на руската система Сварга и българската версия ДАО Баланс. Преподавател и създател на лична комбинирана система “”Новият човек.””

Петя Георгиева магистър кинезитерапевт, специалист по Скелетно-мускулни дисфинкции. Практикува по специалността си повече от 15години, като през последните се е ориентирала в изучаването на алтернативни, енергийни системи и е изградила лична методика за възстановяване на редица хронични проблеми на опорно двигателния апарат.

През последните години двамата започват да използват в практиките си силно въздействащи музикални инструменти сред които са тибетски пеещи купи, тибетски гонг, австралийско диджериду и др., които чрез въздействието на звуците и вибрацията спомагат за постигането на по-дълбоки и пречистващи преживявания.

Повече за тях може да видите във видеото тук:
https://www.facebook.com/TheSpiritWellness/videos/890598437796813/

Facebook : https://m.facebook.com/TheSpiritWellness/

https://youtube.com/channel/UC2h94gw3U9M1UdmF6RX3JMg

https://youtube.com/channel/UCWS2k-TzI2iBI6wQb2J_50Q

Слънчево гледане (Sun gazing) – Самото гледане на Слънцето съществува още откакто свят светува. Няма нищо по естествено от това, хората да се зареждат със слънчева светлина. За да се развиваме успешно като хора, ние имаме нужда от светлина. Води до Здраве и Просветление. Чрез постоянната медитация Духът ще изгрее в нас като изобилен живот.

Джа йога – Джа йога е авторска система създадена от Петър Карайовчев, включваща подбрани асани от всички стилове на Йога и адаптирана според целите на групите. Подходяща е за всеки търсещ развитие и баланс в живота.

КСС “Новия човек” – “Комбинирана та система за самоусъвършенстване е авторска практика създадена през 2019 г. Комбинация от практики и методи за настройване на тялото и съзнанието за навлизане в покоя.
“”Новия човек”” включва различни системи за самоусъвършенстване – дух, душа и тяло в синхрон. Като за всяко направление има инструмент, който е проверен и затвърден в практиката на учителите, от които са взаимствани и личния опит на Петър.
Дихтелни практики – WIM HOF, системата на Бутейко, упражнения за здрав корем; Енергийна гимнастика – Ци Гун; ДАО; Сварга / КСАСС “” Дао Сварга “”; ОРЕНДА; ЙОГА;
Оздравителна програма от древен Китай „Пробуждането на дракона“;
Звукова терапия с тибетски гонг и тибетски пеещи купи;
Практиката активира по естествен начин заложената във всеки един от нас програма за духовно саморазвитие – пробужда Вътрешния лечител и Свръх Аз-а.”

Звукова трансформация, Себенаблюдение чрез звука – “Какво представлява практиката.
ЗВУКОВА ТРАНСФОРМАЦИЯ е една от любимите ни практики.
Тя включва различни лечебни музикални инструменти, като основните са тибетски гонг, тибетски пеещи купи, диджериду, пеещи камбани и др.
Вибрациите на инструментите ни дават кураж да търсим нови пътища да изразим себе си.
Гонговете са най-мощните лечебни музикални инструменти, които работят на всички нива – физическо, психическо, ментално и емоционално, донасят ни красота, хармония, креативност, изобилие, сила и любов към себе си и другите, подобряват сексуалността и артистичността ни.
Хармоничните звуци успокояват ума, освобождават негативните мисли и емоции, тонизират тялото, балансират чакрите, предразполагат към осъзнаването на важни моменти и състояния и тяхното разрешаване и освобождаване.
Гонговете и тибетските купи са лечебни ръчно изработени и настроени на специални честоти инструменти, чиито вибрации резонират с човешкото звуково поле и освобождават нехармоничните вибрации от тялото.
Всяка ЗВУКОВА ТРАНСФОРМАЦИЯ започваме с въведение в ОРЕНДА дишане и напяване на Български МАНДИ!
Това хармонизира групата, изравнява полетата и създава безопасна среда ЗА дълбоко навлизане в себе си и навлизане в покоя.”

Звукова – Джа йога – Практиката представлява съчетание между класическа йога и звукови инструменти от цял свят. Подходяща за всеки, а вибрацията от инструментите ще води процеса и ще спомага за по- дълбоки преживявания.

Медитация навлизане в Покоя с Арфа и Hand pan – “Ние сме Клара и Станимир – пътуващи музиканти и изследователи на стойностните и прости места в живота.
Клара (родом от Калифорния), свири на арфа още от детска възраст, а от около година изнася музикални творби по улиците на различните градове из България. Станимир (родом от Варна), отскоро открива любовта си към ханга, което по естествен и спонтанен начин води към идеята за синтез между двата инструмента.
От Незнайно към Незнайно, и двамата не знаем до къде би ни отвело това пътуване (което е красивото в случая).”

Масаж в кръг “108 ръце” – “Кристина Петрова е завършила курс по “”Класически масаж, източноазиатски и спа процедури”” в НСА, първо ниво Юмейхо терапия и първо ниво Рейки.
В практиката си използва магията на етеричните масла и стари традиционни методи за подобряване на здравето.
По време на фестивал “”Събуди се”” ще води практика “”Масаж на 108 ръце””, а хората, които ще се впуснат в това, ще имат възможност да обменят наученото с приятели в кръгче.”

Програма 2022

Вашият коментар

 

Къде и кога ще се проведе Експеримент „Събуди се!“ 2024?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 ще се проведе в на 18 километра от град Пловдив, в периода 2-ти – 7-ти юли 2024. Точното местоположение на събитието е GPS (на 300 метра от кукленския манастир Св.Св. Козма и Дамян.) – Място за безплатен паркинг.

Кога ще бъде отворен входът и до кога продължава събитието?

Експеримент „Събуди се!“ 2024 започва официално на 02.07 в 12:00 часа и приключва на 07.07 около 23:30 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени ден преди началото на събитието – понеделник 01.07 след 13:00

Паркиране и паркинг?

Има обособен паркинг на 2,5 километра от зоната на събитието, където има неограничен брой паркоместа. От 02.07 до 07.07 , от 08:00 до 24:00 има организирани бусове, които постоянно извършват превоз на хора и багаж между фестивалната зона и паркинга на цена 2,50 левa на човек в посока.

Настаняване в населените места в района на събитието

Най-близките населени места, до събитието са:

град Пловдив – 18 км
село Брани поле – 9 км
село Белащица – 8 км
село Гълъбово – 6 км
село Брестник – 5 км
град Куклен – 3 км

This will close in 0 seconds

Билети и достъп до фестивала:

Какви видове билети има и от къде да мога да купя билет?

Информация за видовете билети, как и от къде може да закупите билет, ще откриете в секция БИЛЕТИ. Веднъж закупен билет той не може да бъде върнат, не може да бъде препродаден или презаверен за друго събитие.

Ако съм на фестивала, но нямам гривна или е изтекъл нейния срок?

При установяване на лице във фестивалната зона без гривна или с изтекла такава следва да заплати наказателен билет 85 лв.

Разрешено ли е да се влиза и излиза?

Многократното влизане и излизане е позволено с гривна за достъп.

Изисквания за влизане на територията на събитието

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. При влизането на ненавършили 18 години е задължително присъствието на родител с редовен билет или пълномощно.

Гривни за достъп

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала.

ВАЖНО! Поставянето на гривна е задължително. Не се допуска влизане в зоната на фестивала без гривна.
Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг!

Пазете гривната до края на фестивала! Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

Не премахвайте, откопчавайте, разрязвайте и лепете гривните! Състоянието на гривните ще бъде стриктно следено от служителите на входа и охраната в зоната на фестивала. При забелязване на посетител без гривна в зоната на фестивала ще последва незабавното му извеждане извън фестивала. На фестивала няма да бъдат допускани посетители с установено от служителите на входа нарушение на цялостта на гривната или какъвто и да е злонамерен опит за манипулация.

Достъп за лица до 18г.

Лица до 18 години влизат безплатно, само ако са придружавани от родител с редовен билет или с пълномощно.

Достъп за хора с увреждания

Положихме усилия, за да направим Експеримент „Събуди се!“ достъпен за хора с увреждания.

Всички хора в неравностойно положение с ТЕЛК над 49% влизат на събитието безплатно заедно с двама придружители по желание.
Непосредствено до входа на фестивала има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания. Ако разполагате с автомобил, превозващ хора с увреждания и разполагащ с отличителен стикер за това ви молим да се свържете с организаторите за съдействие и осигуряване на достъп до възможно най-близко разстояние до входа.

Всички хора с онкологични заболявания влизат на събитието безплатно след представяне на медицински документ.
При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Достъп за пенсионери

Хората в пенсионна възраст влизат с 50% отстъпка от входната такса срещу представяне на копие от документ доказващ, че са пенсионери.

This will close in 0 seconds