Духът. The Spirit

Духът. The Spirit – „Какво е Духът. THE SPIRIT?

Духът. THE Spirit е иновативна форма за разпространение на алтернативните форми на лечение, възстановяване и личностно развитие.
Първият център е създаден през 2010 година от Петя Георгиева (магистър кинезитерапевт) в град Царево. След около 6години идеята премества своя център в Бургас.
Вече повече от 10 години
Духът. THE SPIRIT обединява различни алтернативни треньори, терапевти, лечители и други специалисти.

Кои са хората зад Духът. THE Spirit?

Петър Карайовчев – е отдаден на духовените философии за себеразвитие и познание, от над 10 години практикува Слънчево гледане, а от над 6 години практикува активно различни стилове йога. Едно от постиженията му в областта на Йога е това, че става Национален шампион на България за 2016г. Последовател е на руската система Сварга и българската версия ДАО Баланс. Преподавател и създател на лична комбинирана система „“Новият човек.““

Петя Георгиева магистър кинезитерапевт, специалист по Скелетно-мускулни дисфинкции. Практикува по специалността си повече от 15години, като през последните се е ориентирала в изучаването на алтернативни, енергийни системи и е изградила лична методика за възстановяване на редица хронични проблеми на опорно двигателния апарат.

През последните години двамата започват да използват в практиките си силно въздействащи музикални инструменти сред които са тибетски пеещи купи, тибетски гонг, австралийско диджериду и др., които чрез въздействието на звуците и вибрацията спомагат за постигането на по-дълбоки и пречистващи преживявания.

Повече за тях може да видите във видеото тук:
https://www.facebook.com/TheSpiritWellness/videos/890598437796813/

Facebook : https://m.facebook.com/TheSpiritWellness/

https://youtube.com/channel/UC2h94gw3U9M1UdmF6RX3JMg

https://youtube.com/channel/UCWS2k-TzI2iBI6wQb2J_50Q

Слънчево гледане (Sun gazing) – Самото гледане на Слънцето съществува още откакто свят светува. Няма нищо по естествено от това, хората да се зареждат със слънчева светлина. За да се развиваме успешно като хора, ние имаме нужда от светлина. Води до Здраве и Просветление. Чрез постоянната медитация Духът ще изгрее в нас като изобилен живот.

Джа йога – Джа йога е авторска система създадена от Петър Карайовчев, включваща подбрани асани от всички стилове на Йога и адаптирана според целите на групите. Подходяща е за всеки търсещ развитие и баланс в живота.

КСС „Новия човек“ – „Комбинирана та система за самоусъвършенстване е авторска практика създадена през 2019 г. Комбинация от практики и методи за настройване на тялото и съзнанието за навлизане в покоя.
„“Новия човек““ включва различни системи за самоусъвършенстване – дух, душа и тяло в синхрон. Като за всяко направление има инструмент, който е проверен и затвърден в практиката на учителите, от които са взаимствани и личния опит на Петър.
Дихтелни практики – WIM HOF, системата на Бутейко, упражнения за здрав корем; Енергийна гимнастика – Ци Гун; ДАО; Сварга / КСАСС „“ Дао Сварга „“; ОРЕНДА; ЙОГА;
Оздравителна програма от древен Китай „Пробуждането на дракона“;
Звукова терапия с тибетски гонг и тибетски пеещи купи;
Практиката активира по естествен начин заложената във всеки един от нас програма за духовно саморазвитие – пробужда Вътрешния лечител и Свръх Аз-а.“

Звукова трансформация, Себенаблюдение чрез звука – „Какво представлява практиката.
ЗВУКОВА ТРАНСФОРМАЦИЯ е една от любимите ни практики.
Тя включва различни лечебни музикални инструменти, като основните са тибетски гонг, тибетски пеещи купи, диджериду, пеещи камбани и др.
Вибрациите на инструментите ни дават кураж да търсим нови пътища да изразим себе си.
Гонговете са най-мощните лечебни музикални инструменти, които работят на всички нива – физическо, психическо, ментално и емоционално, донасят ни красота, хармония, креативност, изобилие, сила и любов към себе си и другите, подобряват сексуалността и артистичността ни.
Хармоничните звуци успокояват ума, освобождават негативните мисли и емоции, тонизират тялото, балансират чакрите, предразполагат към осъзнаването на важни моменти и състояния и тяхното разрешаване и освобождаване.
Гонговете и тибетските купи са лечебни ръчно изработени и настроени на специални честоти инструменти, чиито вибрации резонират с човешкото звуково поле и освобождават нехармоничните вибрации от тялото.
Всяка ЗВУКОВА ТРАНСФОРМАЦИЯ започваме с въведение в ОРЕНДА дишане и напяване на Български МАНДИ!
Това хармонизира групата, изравнява полетата и създава безопасна среда ЗА дълбоко навлизане в себе си и навлизане в покоя.“

Звукова – Джа йога – Практиката представлява съчетание между класическа йога и звукови инструменти от цял свят. Подходяща за всеки, а вибрацията от инструментите ще води процеса и ще спомага за по- дълбоки преживявания.

Медитация навлизане в Покоя с Арфа и Hand pan – „Ние сме Клара и Станимир – пътуващи музиканти и изследователи на стойностните и прости места в живота.
Клара (родом от Калифорния), свири на арфа още от детска възраст, а от около година изнася музикални творби по улиците на различните градове из България. Станимир (родом от Варна), отскоро открива любовта си към ханга, което по естествен и спонтанен начин води към идеята за синтез между двата инструмента.
От Незнайно към Незнайно, и двамата не знаем до къде би ни отвело това пътуване (което е красивото в случая).“

Масаж в кръг „108 ръце“ – „Кристина Петрова е завършила курс по „“Класически масаж, източноазиатски и спа процедури““ в НСА, първо ниво Юмейхо терапия и първо ниво Рейки.
В практиката си използва магията на етеричните масла и стари традиционни методи за подобряване на здравето.
По време на фестивал „“Събуди се““ ще води практика „“Масаж на 108 ръце““, а хората, които ще се впуснат в това, ще имат възможност да обменят наученото с приятели в кръгче.“

Програма 2022

Вашият коментар